10 Redenen waarom JIJ niet afvalt!

Hallloooo daar, 

welkom en super gaaf dat je hier bent. Vandaag ga ik jou een aantal redenen vertellen waarom het jou niet lukt om af te vallen.

Het is weer zover, goede voornemens… In het begin van het jaar was het jouw zoveelste poging dat je jezelf wijs maakte dat “nu het moment is om dit keer echt serieus wat kilo’s kwijt te raken.”  Laten wij eerlijk tegen elkaar zijn want ja, dat zijn we op deze website, Het is niet de eerste keer dat je een poging waagt en om één of andere reden stop je halverwege….

Maak je niet druk, ik kan je zeggen dat jij niet de enigste bent met dit probleem, daarom ga ik jou nu vertellen hoe dit komt…

Mindset

Laten we bij het begin beginnen.. Je bent gefocust, je gaat online en zoekt alle informatie over voeding, koken, workouts, manieren van training voor maximale vetverbranding, je hebt een abonnement afgesloten bij een sportschool en je bent ready to gooo….. Dit gaat super goed de eerste en tweede week. Week 4 had je er al iets meer moeite mee maar hey, het gaat nog, week 5 pak je het weer op en in week 6-8 gaat het weer ontzettend moeilijk. Food-preppen wordt lastig en de rest van je gezin werkt niet mee. Voordat je het weet val je weer in je oude patroon en de kilo’s schieten als een raket omhoog. Maar waarom gebeurd dit? Waarom vallen mensen telkens terug in hun oude patronen? Dit heeft te maken met je MINDSET. Niet voor niks staat dit op de eerste plaats. Mindset is de fundering voor je fitness success. Vaak zie je dat mensen een heel vaag idee hebben waarom ze hun levensstijl willen veranderen. Het is vaak zo dat de ‘waarom’ niet van binnen (je hart) is gekomen. Je zag een challenge en dat lijkt jou leuk, of vrienden/vriendinnen hebben je gevraagd om mee te doen of een andere reden. Met andere woorden je ‘pijn’ doet niet pijn genoeg. Als dit niet zo is ga je merken dat je prioriteiten niet kloppen voor het afvallen en voordat je het weet heb je andere pijnlijke plekken waar je je focust op gaat leggen. Dus met andere woorden achterhaal wat de reden is waarom je wilt afvallen. Wat betekent het als het jou niet lukt. op het moment dat je een interne ‘waarom’ hebt zal het vele malen makkelijker worden om prioriteiten te stellen omdat het iets is wat VOOR JOU heel belangrijk is. Jij zult er alles aan doen om dat te behalen.

Tip! Als je niet de juiste mindset hebt, kun je van allerlei informatie zoeken, alle tips en tricks krijgen van alle beste coaches en trainers van de wereld maar het zal je niet lukken om af te vallen. Dit komt omdat jij zelf als persoon nog  niet klaar bent voor je journey. Daarom zet ik mindset op plaats nummer 1.

Voeding

De tweede reden waarom het je niet lukt om af te vallen is je voeding. Nadat je precies weet waarom je wilt afvallen is het tijd om je voeding onder de knie te krijgen. Met onder de knie krijgen bedoel ik betere voedingskeuze maken, rustig zitten eten, de juiste hoeveelheid voedsel binnen krijgen en gevarieerd genoeg eten. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze ontzettend goed bezig zijn, ze eten gezond en gevarieerd enzovoort. Maar… lets keep it real, vaak hebben mensen geen idee hoeveel ze moeten eten. Doordat er niet rustig wordt gegeten en niet heel vaak gekauwd wordt geeft ons lichaam nog geen signaal door dat het verzadigd is. Waardoor je je als een opgeblazen ballon zal voelen. Iedereen kent dat gevoel, en dat gevoel hoort er niet te zijn. Als je rustig eet kan je lichaam dat signaal doorgeven en het opgeblazen balon gevoel voorkomen. Om betere en gezondere voedingsstoffen in je systeem te krijgen kan je de volgende vuistregel volgen. Eet vlees en groenten, noten en zaden, beetje fruit en een klein heel klein beetje zetmeel. Veel mensen die nooit een dieet hebben gevolgd zullen alleen al ontzettend veel progressie boeken door deze vuistregel te volgen.

Consistentie

En zo zijn we op de laatste punt gekomen waarom ik denk dat heel veel mensen falen bij het behalen van hun doelen zoals het afvallen door vetmassa te verliezen. Dit komt omdat veel mensen niet consistent kunnen zijn. Het heeft totaal geen zin om een week of drie een paar dagen goed op je voeding en beweging te letten. Je moet zorgen dat je consistent bent en tenminste 6 dagen per week gezond eet en genoeg beweegt. Hoe droger je wordt hoe strenger je moet zijn voor jezelf. Ik ga je een voorbeeld geven.Meeste mensen zitten tussen 18-35% vet.

Iemand die net begint met sporten en gezond eten moet zeker 60 – 70% gezonde voeding nemen en sporten/bewegen.

40 – 30% kunnen ze dan iets minder streng zijn. Meestal boeken deze mensen behoorlijk snel succes.Iemand die rond de 15-20% lichaamsvet heeft moet iets meer doen om droger te worden. Mensen in deze categorie moeten 80% op hun voeding en training letten en 20% kunnen ze minder streng zijn.  Voorbeeld is 5 dagen in de week streng en 2 dagen minder streng.

Categorie 10 – 15% zullen alweer strenger moeten zijn en boeken over het algemeen minder snel progressie. Deze groep kan  misschien 1 dag minder streng op zichzelf zijn.

En vervolgens de mensen die wedstrijden draaien of voor een of andere reden super droog moeten zijn. Deze groep kunnen geen enkele ongezonde dag veroorloven. Nogmaals,  vaak zijn deze mensen in voorbereiding voor een wedstrijd of een fotoshoot. Als dit achter de rug is gaan ze iets meer eten en zetten ze weer wat vetmassa bij. Het is bijna onmogelijk en vaak ongezond om voor een langere periode zo’n lage percentage lichaamsvet te hebben

There you have it… Als je elke keer probeerd af te vallen maar het lukt je niet, zorg dan  dat je deze drie punten onder de knie krijgt en ik zal je garanderen dat het jou ook gaat lukken.

Wil je meer weten hoe jij gemakkelijker en gezonder vet kunt verliezen?

ultimatebodylabs.com/ufc